Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

52. Imádság mindenkiért - kegyelmes Isten

2020. május 12. - Nagybörzsönyi Evangélikus

church-4067797_1920.jpg

Urunk, Istenünk! Amikor félünk, ne hagyj kétségeinkben, amikor csalódunk, ne engedj megkeserednünk, amikor elesünk, ne hagyj fekve maradnunk, amikor értelmünk és erőnk túlságosan csekélynek bizonyul, ne engedj eltántorodnunk; éppen ekkor hadd ismerjük meg közelségedet és szeretetedet, amely erősebb mindennél! Ámen. - Karl Barth

Vannak olyan élethelyzetek, amelyekben a legnagyobb kérdés: hogyan lehet túlélni? A krízist azonban nemcsak külső körülmények okozhatják, hanem belső, lelki problémák is, amelyek gyakran még fenyegetőbbek. Az így kialakult pánik-szituációra az ideges kapkodás, kétségbeesés jellemző. Félelmében, tanácstalanságában nem tudja az ember merre induljon, mit tegyen. Ilyenkor is imádkozhatunk, és átélhetjük, hogy elcsitulnak a hullámok, és út nyílik a kavargó összevisszaságban.

Ezt mondja Jézus: Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőt még kérnétek tőle. (Mt 6,7-8)

Forrás: Madocsai Miklós. Imádkozhatunk. Budapest, 2016

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr5015684882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása