Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

50. Imádság - Cantate vasárnapján

2020. május 10. - Nagybörzsönyi Evangélikus

sky-3294417_1920.jpg

Mennyei Atyánk, magasztalunk szívvel, szájjal, énekszóval, mert szent Fiad feltámasztásával bánatunkat örömre, félelmünket reménységre fordítod. Élő Megváltónkban bízva fordulunk hozzád kéréseinkkel.

Adj nekünk, Urunk, hálás szívet, hogy meg ne feledkezzünk ajándékaidról, el ne veszítsük reménységünket, meg ne fáradjunk a jó cselekvésében, hanem boldogan tanúskodjunk atyai szeretetedről szent neved dicsőségére!

Könyörgünk egyházadért. Adj híveidnek bátorságot a hitvallásban, erőt a szeretetben, kitartást a reménységben és hűséget a szolgálatban! Vigasztald népedet a megpróbáltatások között!

Kérünk, formálj bennünket éneklő egyházzá. Könyörgünk kántoraink szolgálatáért. Add, hogy akik az orgonánál és az énekkarokban szolgálnak, a te neved dicsőségét hirdessék!

Könyörgünk azokért, akikben a maguk vagy mások szenvedése, az életükért való aggodalom, a betegség, a haláltól való félelem és a gyász elnémította az éneket. Add, hogy Krisztus feltámadásának öröme újra felszabadítsa őket az éneklésre!

Könyörgünk, támassz sokakban felelősséget az ínséget szenvedők iránt, bárhol élnek is a világon. Segíts, hogy soha ne menjünk el érzéketlenül mások gondja mellett, hanem - ahol csak tudunk - segítsünk testvéreinknek!

Hallgass meg minket, Urunk, és fogadd el könyörgésünket, hogy a földön küzdő egyházadnak és az üdvözültek seregének éneke egybecsengjen az angyalok énekével, az Úr Jézus Krisztus által. Ámen.

Forrás: Liturgikus könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr1815677924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása