Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

48. Imádság mindenkiért - házasulandókért, keresztelés előtt állókért

2020. május 08. - Nagybörzsönyi Evangélikus

heart-529607_1920_1.jpg

Drága mennyei Atyánk!

Dicsérünk és áldunk téged, hogy a mai napon is megtapasztalhattuk gondoskodásodat. Kérünk, hallgass meg minket, amikor a mai estén azokért imádkozunk, akiknek nemrég lett volna keresztelője és esküvője, de elmaradt a járványügyi helyzet miatt. Hasonlóképpen gondolunk imádságunkban azokra is, akik amiatt aggódnak, hogy a közeljövőben megtarthatják-e esküvőjüket, vagy a keresztség áldásában részesülhetnek-e gyermekeik. Tudjuk, hogy a fiatal párok és a keresztelőre készülő családok hónapokkal ezelőtt időpontot foglaltak már és nagy örömmel fáradoztak a nagy napért. Urunk! Add, hogy kedvüket ne szegje ez a nehéz időszak, hanem éppen ebből erőt merítve, még nagyobb odaadással és szeretettel készüljenek az előttük álló csodás napra, amikor a te áldásodért jönnek templomainkba, amikor azért jönnek oltárodhoz, hogy szeretetükről tegyenek bizonyságot előtted és az emberek előtt.

Drága mennyei Atyánk!

Hálát adunk neked egymásért is. Köszönjük, hogy megerősítesz bennünket és tenyereden hordod a házasulandókat. Köszönjük a gyermekeket és családokat, akik azért jönnek oltárodhoz, mert a te kegyelmed megelőzi hitünket és a te szereteteddel akarják nevelni kisgyermekeiket. Te a keresztség által gyermekeddé fogadsz bennünket. Kérünk téged, add, hogy egész életünkön keresztül gyermekeid maradhassunk és a tőled kapott hittel éljünk és szolgáljunk a világban. Adj megértést a pároknak és rokonaiknak, adj kitartást az esküvőre és keresztelőre készülőknek! Segíts át mindannyiunkat ezen az időszakon, hogy örömmel foghassuk majd meg egymás kezét, akkor és ahogyan te akarod!

Úr Jézus Krisztus!

Te tudod jól, hogy mi zajlik bennünk, legbelül. Nyugtass meg minket jelenléteddel és küldd el Szentlelkedet, hogy megmutassuk a világnak: bármi történjék, mi hozzád tartozunk. Köszönjük, hogy velünk vagy és értünk is életedet adtad a kereszten. Vezess Szentlelkeddel az örök élet felé, add, hogy mindenkor megálljunk a hitben! Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr6115671662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása