Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

47. Imádság mindenkiért - Pest megyében élőkért

2020. május 07. - Nagybörzsönyi Evangélikus

last-supper-2610875_1920.jpg

Drága mennyei Atyánk! Hálatelt szívvel áldunk és magasztalunk téged, hogy te megtartasz és vezetsz bennünket! Köszönjük, hogy élettel, társsal, barátokkal ajándékoztál meg. Kérünk, légy velünk, amikor mindazokra gondolunk, akikre a kijárási korlátozás továbbra is érvényben van: imádkozunk az idősekért és betegekért, akik talán már elindultak volna a templomba, hogy dicsőítsenek téged. Imádkozunk a fiatalokért és minden családért. Azokért a családokért is, akiknek otthon vigyázniuk kell a gyermekeikre, és segíteni kell őket a tanulásban, és akik szintén szívesen eljöttek volna házadba, hogy áldják szent neved. Imádkozunk mindenkiért, gyermekekért és felnőttekért, akik Pest megyében és a fővárosban élnek, és gondolunk mindazokra, akik más megyében laknak, de ugyanúgy veszélyeztetettek!

Atyánk! Segíts meg bennünket és adj kitartást, hogy a templom és úrvacsora utáni vágyakozásunk ne lankadjon a járvány lejárta után sem. Add, hogy ezekben a napokban se feledkezzünk el figyelmesen elhagyni otthonunkat! Köszönjük, hogy egyházi vezetőink által türelemre intesz bennünket, köszönjük, hogy az idősek és betegek ügyét szem előtt tartják! Adj nekik továbbra is bölcs szívet, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzánk meg miértünk.

Úr Jézus Krisztus!

Hálát adunk váltságodért, értünk tett áldozatodért. Köszönjük neked, hogy te szüntelenül hívsz bennünket és mellettünk vagy otthonainkban is. A mi áldozatunk fel sem ér azzal, amit te szenvedtél el, de kérünk téged, adj kitartást és erőt, hogy a te akaratod szerint éljünk e világban és méltósággal viseljük a szenvedést, tudva, hogy te velünk vagy! Add, hogy szereteted erejével segítsünk embertársainkon! Küldd el Szentlelkedet, hogy megváltásod örömhírét ezek után is továbbadjuk az emberek között, és a tőled kapott szeretettel szolgáljunk. Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr7715668848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása