Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

44. Imádság - Hálaadás Krisztusért

2020. április 30. - Nagybörzsönyi Evangélikus

art-2092530_1920.jpg

Isten, aki bizonyságát adtad az emberiség iránti szeretetednek azzal, hogy elküldted a mi Urunk Jézus Kriszust, és az ő jelenlétének fényével világosságot árasztottál az emberi életbe, hálát adok neked ezért a legnagyobb ajándékodért.

Fogadd hálámat azért, hogy itt élt a földön; azért, hogy szeretetének cselekedeteit följegyezték; azért, hogy ezek az igék segítőim és vezérlőim; azért, hogy mindhalálig engedelmes volt; azért, hogy győzött a halálon; azért, hogy Lelke most is velem van.

Ajándékozz meg az ő áldott életére való emlékezéssel, hogy tudjam: ezen a földön élt, ez alatt az égbolt alatt. Ez a tudat kísérjen enhem, amidőn életem feladatát teljesítem.

Add, hogy gondoljak arra, hogy ő nem arra vágyott, hogy neki szolgáljanak, hanem, hogy ő szolgáljon; arra, hogy részvétet érzett minden emberi szenvedés iránt; arra, hogy bátran nézett szembe a maga szenvedésével; arra, hogy szelíden viselte, és amikor szidalmazták, ő senkit sem szidalmazott; arra, hogy állhatatos volt a számára kijelölt feladat teljesítésében; arra, hogy önmagán uralkodni tudott; arra, hogy milyen egyszerű volt és emelkedett szellemű; arra, hogy milyen tökéletesen rád, mennyei Atyjára bízta magát.

Add, hogy mindezekben az ő nyomdokain járnak. Ámen.

 

Forrás: Visszhang. Imádságok, olvasmányok. Luther Kiadó, Budapest, 2005

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr1715650076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása