Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

42. Imádság mindenkiért - határontúli gyülekezeteinkért

2020. április 28. - Nagybörzsönyi Evangélikus

church-3006637_1920.jpg

Drága mennyei Atyánk!

Hálát adunk neked, hogy te nem ismersz határokat és egybegyűjtöd híveidet határon innen - és túl. Így imádkozunk ma este mindazokért, akik a határontúlon élnek, de hozzánk tartoznak, azokért a gyülekezetekért, ahol anyanyelvünkön szólal meg a te igéd. Atyánk! Imádkozunk a százdi és ipolyszakállosi gyülekezetért, amelyekben rendszeresen hangzik igéd magyar és szlovák nyelven. Kérünk, tartsd meg testvéreinket ebben a nehéz időszakban, hogy érezzék, te nem hagyod őket magukra! Légy a határontúli gyülekezetekkel, amelyekben számunkra fontos testvérek élnek és szolgálnak. Kérünk, áldd meg a magyar és szlovák lelkészeket, akik ezekben a gyülekezetekben szolgálnak! Segítsd őket, hogy tisztán és igazán hirdetni tudják evangéliumodat!

Bár a határok lezárása miatt most nem tudunk testvérgyülekezeteinkkel találkozni, de ez nem jelenti azt, hogy ne imádkoznánk értük és ne gondolnánk egymásra. Add, Urunk, hogy sohase feledkezzünk el egymásról, és legfőképpen Terólad, aki egybegyűjtöd híveidet az egész világon!

Úr Jézus Krisztus!

Te átléptél minden határt, amit az ember el tud képzelni. A te szereteted végtelen és határtalan, és ezért a szeretetért kérünk: tarts meg minket és határontúli testvéreinket, hogy megváltó műved és az általad adatott evangélium mindvégig hangozzék lakóhelyünkön és megérintsen mindannyiunkat szívünkben! Adj a gyülekezeteinknek erőt és kitartást, amikor anyagi, gazdasági, vagy bármilyen más nehézséggel küszködnek! Tégy minket érzékennyé gyülekezeteink helyzetére, és tégy érdekeltté abban, hogy foglalkozzunk a határontúliak ügyével is! Te, aki megváltottál minket életed árán, légy mellettük és vigasztald őket, hiszen te tudsz egyedül igazán megvigasztalni és megújítani, te vagy megváltásunk titka! Vezess mindannyiunkat Szentlelkeddel, hogy a te utaidon járva elnyerjük az örök élet koronáját! Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr4015644786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása