Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

38. Imádság mindenkiért - hétköznapi hősökért: fogyatékkal élők gondozóiért

2020. április 24. - Nagybörzsönyi Evangélikus

cross-4471977_1920.jpg

Drága mennyei Atyánk!

Hálát adunk neked ezért az újabb napért is. Együtt imádkozunk mindazokért, akik fogyatékkal élőkkel élnek egy háztartásban, akik fogyatékkal élőket gondoznak: áldd meg őket jelenléteddel és naponként új erővel, hogy meg tudjanak küzdeni a bezártsággal, a fogyatékkal élő rokon, barát, vagy ismerős nehézségeivel, hiszen őket is érinti a veszélyhelyzet, mint bennünket. Tégy mindenkit türelmessé és figyelmessé, hogy meglássuk a fogyatékkal élők és gondozójuk szükségleteit! Adj nekik lehetőséget és segítséget, hogy a mindennapi feladataik mellett ne kelljen aggódniuk a holnapért, az alapvető szükségleteikért! Emlékeztess mindannyiunkat, hogy te minden gyermekedet szereted és gondoskodsz róluk emberek által is! Add, hogy ne feledkezzünk el vigasztaló igédről és jelenlétedről, amely megerősít a hétköznapok gondjai között!

Úr Jézus Krisztus!

Te váltságul adtad magad mindenkiért, azokért is, akik talán nem képesek megfogalmazni, hogy mennyire hálásak szeretetedért. Kérünk, légy azokkal, akik nap, mint nap betegeket, fogyatékkal élőket gondoznak. Adj nekik kellő időt a pihenésre, adj melléjük segítőket, hogy magukra is maradjon idejük! Éltető igéddel szólítsd meg őket, hogy táplálékoddal újult erővel folytathassák szolgálatukat! Ők nem állhatnak meg, hiszen valaki/valakik számítanak rájuk. Ha nem is tudja mindegyikük ezt kimondani, de szeretetükkel közvetítik. Add, hogy ezekben a pillanatokban meglássuk rajtuk a te jelenlétedet is, és végtelen szeretetedet! Köszönjük ezeket a nagy találkozásokat, amelyeket átélhetünk általuk! Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr5515638392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása