Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

34. Imádság mindenkiért - hétköznapi hősökért: önkéntes ápolókért

2020. április 20. - Nagybörzsönyi Evangélikus

mask-4964590_1280.png

Drága mennyei Atyánk!

Hálát adunk neked, hogy emberek által is gondoskodsz a világról, hogy embereket adsz mellénk. Elhívod őket a közösség, egymás szolgálatára. Ma este azokért imádkozunk, akik önként vállalták, hogy gondoskodnak másokról: imádkozunk az önkéntes ápolókért, együtt szólítunk meg azokért, akik otthonukban vagy kórházakban gyógyítanak, segítenek időseket és betegeket. Hálatelt szívvel kérünk, tartsd meg őket egészségben és adj nekik elég erőt hivatásuk gyakorlásához! Légy mellettük és óvd meg őket kegyelmesen, hogy mindvégig ki tudjanak tartani hitben! Adj nekik lehetőséget a pihenésre, feltöltődésre is, hiszen azzal is szolgálnak téged és embertársaikat, és így később újult erővel folytathatják szolgálatukat!

Urunk! Adj nekünk megértő szívet és bölcs belátást, hogy ne megnehezítsük, hanem könnyebbé tegyük munkájukat! Segíts, hogy úgy tudjuk megszervezni életünket, hogy ne terheljük le a betegellátást. Add, hogy ezzel próbáljunk meg azoknak segíteni, akik nekünk segítenek. Kérünk, erősíts meg minket hitünkben, hogy a tőled kapott szeretettel gondoljunk egymásra és az önkéntes ápolókra! Adj imádságos szívet, hogy rendszeresen imádkozzunk értük és beteg embertársainkért!

Úr Jézus Krisztus!

Te a kereszten értünk szenvedtél. Nem akartad elkerülni a szenvedést, hanem hűséges voltál Atyádhoz és vállaltad értünk a halált is. Áldunk téged megváltásodért! Dicsérünk és áldunk, hogy legyőzted a halál hatalmát és új kezdetet adtál nekünk, embereknek. Köszönjük, hogy te javunkra fordítod a szenvedést is! Add, hogy megváltó szereteted megtanítson bennünket egymás elhordozására és a beléd vetett reménységgel tekintsünk a jövőbe! Küldd el Szentlelkedet, hogy a te utaidon járjunk és általad teremjük a megtérés gyümölcseit! Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr2815626086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása