Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

27. Imádság mindenkiért - Húsvét 2. napja

2020. április 13. - Nagybörzsönyi Evangélikus

cross-2713353_1920.jpg

Istenünk, magasztalunk téged, hogy szent Fiadat nem hagytad a sírban, hanem feltámasztottad megigazulásunkra. Benne megbékéltetted a világot önmagaddal, és békességedet ajándékozod az embereknek. Szeretetedben és hűségedben bízunk most is, amikor bátorításod szerint könyörgünk.

Istenünk, add nekünk életújító kegyelmedet és Szentlelked világosságát, hogy mindig az életet, az emberek megbékélését és mindenekelőtt országod előmenetelét szolgáljuk!

Könyörgünk, tégy készségessé minket a jóra, szabadíts meg a szentségtelen és üres élettől. Add, hogy Szentlelked erejével feltámadott Üdvözítőnk arca tükröződjék rajtunk, hogy életünk minden napján akaratod szerint, dicsőségedre éljünk!

Könyörgünk szeretteinkért. Áldd meg őket is élő hittel, bizakodó reménységgel, csendes élettel! Ne engedd, hogy a hétköznapok nehézségei, terhei és harcai kioltsák szívükben a húsvét örömét!

Könyörgünk a világért. Adj békét minden népnek! Add, hogy egyházad a feltámadott Úr békességét sugározza mindenütt!

Add, Istenünk, hogy húsvét fénye és öröme az ünnep elmúltával is betöltse és megszentelje életünket!

Hallgass meg minket, Urunk, és maradj velünk örökké kegyelmeddel! Teljesítsd be rajtunk üdvözítő munkádat, és hozd el hamar országodat, ahol nem lesz többé bűn és halál, ahol igazság és békesség uralkodik, mert te leszel minden mindenekben a mi Urunk, Jézus Krisztus álta. Ámen.

(Liturgikus könyv)

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr4015610006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása