Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

26. Imádság mindenkiért - Húsvét

2020. április 12. - Nagybörzsönyi Evangélikus

passion-3111303_1920.jpg

Mindenható Istenünk, szerető mennyei Atyánk! Hálatelt szívvel mondunk neked köszönetet, hogy szent Fiad feltámasztásával győzelmet arattál a bűn és a halál felett, és megajándékoztál minket az örök élet reménységével. Ezzel a reménységgel könyörgünk most hozzád.

Istenünk, tarts meg minket feltámadott és élő Urunk nyájában, hogy őt kövessük életünkben, és vele részesüljünk örök országod örömében. Add, hogy Krisztus Urunk húsvéti győzelmének fénye megvilágítsa hétköznapjainkat is, hogy világosságában járva az örök élet örömének és békességének hordozói legyünk szeretteink és minden embertársunk között.

Oltalmazó szeretetedbe ajánljuk a betegeket, a megfáradtakat, az öregeket, az özvegyeket és az árvákat. Vigasztald megszomorodott szívű testvéreinket az örök élet evangéliumával.

Áldd meg hazánkat, népünket, elöljáróinkat. Adj erőt, egészséget és kedvet munkánkhoz. Óvj meg a megkeseredéstől és az irigységtől, ha szükséget szenvedünk. Segíts, hogy sem a nélkülözés, sem a jólét ne tegyen érzéketlenné minket mások ínsége iránt, hanem áldozatos szeretettel hordozzuk egymás terhét, és segítsünk, ahol csak lehetőségünk van rá.

Könyörgünk, szenteld meg a gyermekek és ifjak örömét. Add, hogy szüleik és tanáraik szolgálatával növekedjenek testben és lélekben, az előtted és az emberek előtt való kedvességben.

Hallgass meg minket, Urunk, mert te vagy a mi mennyei Atyánk. Tied a dicsőség és a hálaadás mindörökké. Te irgalmas és kegyelmes vagy, meghallgatod az imádságot, és megadod mindazt, ami néped javát szolgálja, a mi feltámadott és élő Urunk, Jézus Krisztus által. Ámen.

(Liturgikus könyv)

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr9815608232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása