Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

16. Imádság mindenkiért - iskolatársakért, barátokért

2020. április 01. - Nagybörzsönyi Evangélikus

 cross-2598303_1920.jpg

Drága mennyei Atyánk!

Hálát adunk Neked, hogy vannak iskolatársaink, munkatársaink, barátaink. Köszönjük Neked, hogy megoszthatjuk velük örömünket, bánatunkat. Köszönjük azt is, hogy interneten, telefonon keresztül tarthatjuk velük a kapcsolatot. Bár jobb lenne személyesen találkozni, tudjuk, hogy jelen helyzetben az internet adta lehetőségeket a legbölcsebb felhasználnunk az egymással való beszélgetéshez. Mindannyian egy cipőben járunk, minden gyermek, szülő és tanár átérzi a személyes kontaktus, a barátok hiányát. Atyánk! Add, hogy támaszai tudjunk lenni egymásnak! Segíts, hogy ne felejtsünk el magunkról és másokról gondoskodni. Lehet, hogy éppen egy baráti telefonbeszélgetés üdít fel és ad erőt az előttünk álló feladatokhoz. Lehetséges, hogy épp csak néhány kedves szóra vágyunk, és barátaink visszajelzésére, hogy tudjuk, mindenki rendben van. Valószínűleg nemcsak mi érezzük így, hanem barátainknak is szüksége van erre a visszajelzésre.

Úr Jézus Krisztus!

Hálatelt szívvel köszönjük meg értünk tett áldozatodat! Köszönjük, hogy Te magadhoz hívsz bennünket és közel jössz hozzánk. Emberré lettél, hogy közelebb legyél az emberhez, hogy az Atya szeretetét közvetítsd számunkra. Így kérünk, légy velünk és barátainkkal is ebben a nehéz időben, és vigasztald, erősítsd meg őket jóságoddal. Segíts, hogy egymás támaszaivá váljunk, nem feledve, hogy a Beléd vetett hit köt össze bennünket. Köszönjük önfeláldozó szeretetedet, és megerősítő jelenlétedet! Ámen.

Gyülekezetünk egyik hittanosa így imádkozik:

Mi Atyánk, aki figyelsz minket, ments meg minden embert a fenyegető vírustól, vigyázz ránk, adj erőt és kitartást az orvosoknak, ápolóknak, és mindenkinek aki e nehéz helyzetben értünk dolgozik. Adj türelmet minden embernek, hogy fegyelmezetten átvészeljük ezt a nehéz időszakot. Vigyázz minden embertársunkra, a családomra, barátaimra, hogy minél hamarabb találkozhassunk. ÁMEN – K. K.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr9715580262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása