Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

13. Imádság mindenkiért - szegényekért

2020. március 29. - Nagybörzsönyi Evangélikus

dawn-1867390_1920.jpg

Drága mennyei Atyánk!

Te jól ismered gondolatainkat, érzéseinket. Számos kérdés felmerül bennünk a jelenlegi helyzet kapcsán. Az utóbbi időben a szokottnál is jobban oda kell figyelnünk magunkra, embertársainkra. Vannak bolygónkon olyan országok, élnek közöttünk olyan emberek, talán a közvetlen környezetünkben is, akiknek nincs hol lakniuk, vagy nincs tiszta vizük. Nem tudnak kezet mosni szappannal, nincs pénzük kézfertőtlenítőt venni. Ma este értük imádkozunk: segíts, hogy ne legyen közömbös számunkra az ő ügyük, és add, hogy értékelni tudjuk, hogy nekünk van házunk, ahol otthon maradhatunk, van vizünk, amivel kezet moshatunk, van pénzünk, amiből vehetünk fertőtlenítőszereket, vannak barátaink, akikkel tudjuk találkozás nélkül is tartani a kapcsolatot, hiszen van telefonunk és internetünk is. Áldunk Téged, hogy megajándékoztál bennünket mindezekkel, és kérünk, adj erőt és lehetőséget mindenkinek, hogy védekezhessenek a vírus ellen és helyet találjanak maguknak.

Úr Jézus Krisztus!

Köszönjük, hogy Te ugyanúgy keresel bennünket, függetlenül attól, hogy milyen helyzetben vagyunk. Te mindenkiért életedet adtad és mindenki ugyanolyan fontos számodra. Hálát adunk kereszten tett áldozatodért és szeretetedért, amellyel megerősítesz és megvigasztalsz mindenkit. Kérünk, vigyázz mindazokra, akiknek különösen nehéz ez az időszak, és kérünk, ne hagyj minket reménység nélkül. Küldd el Szentlelkedet, hogy tanítványaidként éljünk és szolgáljunk e világban. Add, hogy észrevegyük a szükséget és próbáljunk segíteni egymásnak. Áldunk Téged nagy kegyelmedért. Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr2015568956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása