Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

12. Imádság mindenkiért - testi, lelki táplálékért

2020. március 28. - Nagybörzsönyi Evangélikus

cross-3080144_1920.jpg

Drága mennyei Atyánk!

Köszönjük Neked, hogy az elmúlt napokban is lehetőségünk nyílt bevásárolni, elintézni a fontos ügyeket. Igyekeztünk otthon maradni, de amikor el kellett indulnunk bevásárolni, örömmel töltött el bennünket, hogy van mit enni, van mit vásárolni a boltokban. Ez az időszak megtanít arra, hogy ne vegyük annyira természetesnek, amink van. Ne vegyük természetesnek azt sem, ami a polcokon, ami otthonunkban van, ami kertünkben terem. A mai nap azért is különleges, mert a Föld órája zajlik, amikor egy órára lekapcsolunk minden világítást. Ez emlékeztet bennünket arra is, hogy felelősséggel tartozunk a teremtett világ iránt.

Tudjuk, Istenünk, hogy Te gondoskodsz rólunk napról-napra. Add, hogy az idő múlásával ne feledkezzünk el erről, és segíts, hogy a testi táplálékok mellett a lelki táplálékokra is ugyanolyan hangsúlyt fektessünk. Táplálék számunka éltetőd igéd. Táplálék számunkra a Veled való kapcsolat, a közös imádság, amikor beszélhetünk Veled. Hálával gondolunk az internetes lehetőségekre, amikor – ha nem is személyesen –, de hallhatjuk, olvashatjuk igédet. Köszönjük, hogy meghallgatsz minket és átsegítesz a kérdésekkel és bizonytalanságokkal teli időszakon.

Úr Jézus Krisztus!

Dicsérünk és áldunk Téged, hogy megmutattad az élet útját. Köszönjük, hogy Te valódi éltető táplálékkal látsz el bennünket. A világért tett áldozatod egyszeri és megismételhetetlen, és a legnagyobb áldozat, amelyet tehettél értünk. Nincs nagyobb a Te ajándékodnál. Add, hogy ne vegyük természetesnek áldozatodat és jelenlétedet. Segíts megérteni, hogy csak általad van út az Atyához. Küldd Szentlelkedet, hogy hitünket növelje és mindig kövessünk Téged életünk útján. Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr3715566492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása