Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

8. Imádság mindenkiért - intézmények és országok vezetőiért

2020. március 24. - Nagybörzsönyi Evangélikus

bible-2167783_1920.jpg

Drága mennyei Atyánk!

Hálát adunk Neked, hogy oda teremtettél bennünket, ahol most élünk, ahol úgy érezzük otthon vagyunk, ide tartozunk. Köszönjük Neked, hogy elhelyeztél ebbe a közösségbe, ebbe a faluba, ebbe a városba és országba, hogy itt éljünk és szolgáljunk egymásnak. Hálát adunk Neked azért is, hogy vannak vezetőink: országainkban, településeinken, intézményekben, gyülekezeteinkben. Áldd meg azokat, akik intézményeik digitális munkarendjének kialakításán dolgoznak, akiknek számos új feladatot kell megoldaniuk és megszervezniük. Segíts az országok vezetőinek is, hogy a járvány idején is mindig felelősségteljes és helyes döntéseket hozzanak, amelyek a mi javunkra vannak, amelyek a mi megóvásunkat szolgálják. Segítsd őket, hogy figyelemmel kísérjék a Te akaratodat és ők maguk is növekedjenek a Te félelmedben és szeretetedben. Add, hogy országok össze tudjanak fogni a járvány megfékezésére és ne csak saját érdekeiket lássák szem előtt. Adj bölcsességet vezetőinknek, hogy gondoskodjanak a rájuk bízottakról és a közösség érdekeit tartsák előrébb valónak. Segíts, hogy mi pedig figyeljünk az iránymutatásra és betartsuk mindazokat az előírásokat, amelyek értünk vannak.

Úr Jézus Krisztus!

Egyedül Beléd vetjük bizalmunkat, amikor a jövőbe tekintünk. Szereteted erősít meg minket ezekben a napokban is. Add, hogy értünk hullott drága véred ne menjen kárba a mi életünkön, hanem gyümölcstermőként éljünk e világban. Add, hogy példamutatóan legyünk jelen településünkön és gyülekezetünkben, országunkban és intézményeinkben. Erősíts meg minket, hogy tovább tudjuk adni evangéliumod örömhírét, és ha kell, segítő kezet tudjunk nyújtani vezetőinknek is. Áldd meg munkájukat és áldd meg a mi életünket, hogy szent kereszted fénye beragyogja mindennapjainkat és mindennél jobban Hozzád ragaszkodjunk. Küldd el Szentlelkedet, hogy ne csak a békésnek hitt időszakokban, hanem a veszélyhelyzet idején is hitben erősítsük egymást, Teérted és Teáltalad. Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr115552078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása