Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

7. Imádság mindenkiért - nagyszülőkért, apukákért, anyukákért

2020. március 23. - Nagybörzsönyi Evangélikus

people-2597796_1920.jpg

Drága mennyei Atyánk!

Hálát adunk Neked szüleinkért, nagyszüleinkért is. Köszönjük Neked, hogy az utóbbi időben saját nehézségeik, problémáik ellenére gondoskodnak gyermekeikről és unokáikról. Ismerünk olyanokat ismeretségi körünkben, akik nem tudnak dolgozni menni, elvesztették állásukat, vagy éppen rengeteg munkájuk lett az utóbbi időben. Emellett igyekeznek gyermekeik, unokáik mellett lenni és segíteni őket a digitális oktatás időszakában is. Tudjuk, hogy nem könnyű ez az időszak sem a gyermekeknek, sem a szülőknek, nagyszülőknek. Hisszük, hogy mégis ez az együtt töltött idő sok mindenre újra megtanít bennünket. Segíts, hogy türelemmel forduljunk egymás felé, házastársunk és szeretteink felé. Érezzük, hogy kissé feszült mindenki ezekben a napokban, de kérünk, Urunk, adj megértő és szerető szívet, hogy áldásként tudjunk egymásra tekinteni, hogy örömmel legyünk együtt. Imádkozunk azokért is, akik lehet, hogy nélkülözik a közös együttléteket a munka, a távolság, vagy bármi akadályoztatás miatt. Add, hogy lélekben egyesüljenek a családok, és reménység szerint fizikailag is találkozhassanak majd, ha eljön az ideje.

Úr Jézus Krisztus!

Hálát adunk Neked megváltó szeretetedért. Hálát adunk a mi mennyei Atyánknak azért, hogy Téged, egyszülött Fiát, értünk adott. Felfoghatatlan számunkra ez a szeretet, hiszen mi el sem tudnánk képzelni, hogy mit tennénk egymás nélkül. Add, hogy kegyelmedből, hittel el tudjuk fogadni ezt a szeretetet és meglássunk Téged, a közellépő Krisztust. Te emberré lettél miértünk és vállaltad a szenvedést is. Add, hogy mindig magunk előtt lássunk Téged a nehézségekben, és Beléd kapaszkodjunk, reménységgel. Küldd el Szentlelkedet, hogy családjaink a Te utadon járjanak,  kérünk tarts meg minket, hogy ezután is kövessünk Téged, a juhok pásztorát. Jézus Krisztus! Te azért jöttél, hogy megtaláld és megmentsd az elveszettet. Segíts, hogy egész családunkkal Hozzád ragaszkodjunk és meghalljuk hívó hangodat! Ámen.

Gyülekezetünk egyik hittanosa így imádkozik:

Úr Jézus Krisztus!

Imádkozunk Hozzád, hogy a bajtól megvédj, mindig öröm és boldogság legyen itt e földön. Kérünk, védj meg a betegségektől, és hogy egészségesek legyünk. Segítsd az embereket jó útra téríteni, hogy békességben és szeretetben éljenek egymás mellett. Imádkozunk, hogy a koronavírus betegség mihamarabb elmúljon. Hálát adunk mindazoknak, akik e betegségben szenvedőket meggyógyítják, gondoskodnak róluk, valamint azoknak, akik nélkül nem jutnánk élelemhez. Imádkozunk Szüleinkért, Nagyszüleinkért, Testvéreinkért és az egész emberiségért. Ámen. – R.M.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr1115548770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása