Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

6. Imádság mindenkiért - távolban élő szeretteinkért

2020. március 22. - Nagybörzsönyi Evangélikus

holding-hands-752878_1920.jpg

Drága mennyei Atyánk!

Hálát adunk Neked, hogy a mai vasárnap több gyülekezetből is hallhattuk Igédet. Köszönjük az online, internetes felületet, ahol lélekben együtt lehetünk. Így köszönjük meg Neked, hogy kapcsolatot tarthatunk azokkal a szeretteinkkel is, akik távol élnek, vagy netán kinn ragadtak valamely más országban a veszélyhelyzet miatt. Imádságban gondolunk távol élő szeretteinkre, barátainkra és mindazokra, akik most nem lehetnek fizikailag közel egymáshoz, nem lehetnek együtt egy, közös otthonban. Hozzád imádkozunk, hogy szeretteink vigyázzanak magukra és egészségben vészeljék át ezt az időszakot. Add, hogy mindig valamilyen formában tudjunk egymással kapcsolatot teremteni, telefonon vagy interneten keresztül. Segíts, hogy elfogadjuk, most nem utazhatunk el meglátogatni egymást, nem indulhatunk útnak, hogy ott legyünk szerettünk mellett. Ez nem jelenti azt, hogy megfeledkeznénk róluk, vagy ne tartanánk őket fontosnak. Ezzel tudjuk biztonságukat a leginkább megerősíteni a jelenlegi helyzetben. Urunk! Adj kellő bölcsességet, hogy mindezt be tudjuk látni, adj türelmes szívet, hogy a fizikai távolság adta nehézségeket elfogadjuk és hittel tekintsünk Feléd, aki mindenek Ura és Teremtője vagy. Te tartasz meg bennünket biztonságot nyújtó kezeddel.

Úr Jézus Krisztus!

Köszönjük Neked, hogy megnyitottad előttünk az élet útját. Te jól tudod, hogy mit érzünk legbelül: legszívesebben azonnal indulnánk, hogy szeretteinket átöleljük és biztonságban tudjuk. Aggódunk amiatt, hogy látni fogjuk –e gyermekeinket, unokáinkat, barátunkat, barátnőnket, feleségünket, férjünket, vagy bárkit, aki fontos számunkra. Vannak, akik betegek közülük, és vannak, akik idősek. Gondolj rájuk is, hogy felelősen döntsenek és betartsák azokat a szabályokat, amelyeket helyben elrendeltek. Hasonlóképpen figyelmeztess bennünket is, hiszen mi sem vagyunk kivételek: óvakodjunk azoktól a tevékenységektől, amelyekkel bajba sodorhatunk másokat, hiszen mi sem örülnénk, ha óvatlanul közelednének szeretteink felé.

Segíts meg bennünket, légy velünk vigasztaló és megerősítő jelenléteddel. Küldd el Szentlelkedet és munkálkodj közöttünk, hogy megbízzunk a másikban, hogy megbízzunk szeretteinkben és ne aggódjunk azon, hogy jól vannak-e. Kérünk, tarts meg mindannyiunkat és emlékeztess keresztedre, amelyen véred árán váltottál meg minket. Hálát adunk szeretetedért Úr Jézus Krisztus! Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr5915544742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása