Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

2. Imádság mindenkiért - Betegekért, dolgozókért

2020. március 18. - Nagybörzsönyi Evangélikus

passion-2168797_1920.jpg

Drága mennyei Atyánk!

Hallgasd meg imádságunkat, amikor a nagybörzsönyi gyülekezettel, és az egész keresztyénséggel együtt így szólítunk meg Téged:

Hálát adunk Neked igédért és megerősítő jelenlétedért. Kérünk, légy a betegekkel és a gyászolókkal, gyógyítsd jelenléteddel mindazokat, akik úgy érzik összeroppannak a világ nehézségei, feladataik súlya alatt. Áldd meg mindazokat, akik a megoldásért küzdenek a napokban is, segíts azoknak, akik úgy érzik, hogy kimerültek az utóbbi időben. Kegyelmedbe ajánljuk gyülekezeteinket és az egész keresztyénséget: enyhítsd fájdalmainkat, újíts meg minket lelki erővel, és növeld hitünket, hogy teljes szívvel ragaszkodjunk Hozzád és kitartóan reménykedjünk irgalmadban.

Úr Jézus Krisztus!

Köszönjük megváltó szeretetedet! Hálát adunk Neked, hogy Te átérzed fájdalmainkat, ismered kétségeinket és nehézségeinket. Add, hogy mindig tudjunk a Te gyógyító keresztedre tekinteni, hogy higgyünk és bízzunk Benned. Erősíts minket, amikor betegséggel küzdünk, nyugtass meg, amikor embertársainkért, szeretteinkért aggódunk. Add, hogy mindenki a saját tehetsége szerint egymás szolgálatára legyen.

Kérünk, küldd el Szentlelkedet, hogy azt cselekedjük, ami helyes. Add, hogy felelősen gondolkodjunk és tegyünk. Ha kell otthon maradjunk, ha kell a kórházban, vagy a határokon harcoljunk a betegség ellen. Köszönjük a gyógyszertárban, élelmiszerboltokban dolgozók türelmét is. Adj értelmes és bölcs szívet, hogy mindig csak annyi dolgot vegyünk magunknak, amennyire valóban szükségünk van. Imádságban hordozzuk az elesetteket, időseket, betegeket, gyengéket, mindazokat, akiknek talán még fontosabb, hogy biztonságban legyenek. Kérünk, figyelj rájuk és adj figyelmes szívet, hogy észrevegyük helyzetüket. Add, hogy minden cselekedetünkben a Te utadon járjunk. Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr7415533652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása