Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

55. Imádság mindenkiért - Krisztus arca

2020. május 18. - Nagybörzsönyi Evangélikus

christ-898330_1920.jpg

Uram tudom, hogy bármilyen csodálatos tetteket hajtok is végre, csak azok érnek valamit, melyek krisztusi szeretetből fakadnak. Szívemnek nyitottnak kell lennie minden ember felé. Mosolygós jóakarattal kell a felebaráthoz fordulnom, mert benne Krisztus arcát kell felfedeznem. Bár találkozhatnék minden nap azzal a testvérrel, akivel jót tehetek! Ámen. - Roger Schutz

Isten jelenléte nem olyan, mint a Hatalom beépített lehallgatója vagy a Rendőrség megfigyelő kamerája. Isten jelenléte nem a hívatlan vendég érkezéséhez hasonló, akinek közelében megfagy a légkör. Isten jelenléte nem fenyeget, nem feszélyet, hanem új helyzetet teremt. Ebben az új helyzetben sok minden megváltozik, és más megvilágításba kerül. Másként látom magamat és a körülöttem élőket, a világ eseményeit és a jövő kérdéseit. Szűk látóköröm kitágul és rácsodálkozom arra, amit addig észre sem vettem. Feszültségem oldódik, gondjaim eloszlanak. Ezt élhetem át az imádság csöndes perceiben.

Úristen add, hogy szakadatlan ne hánytorgassam, amit adtam. Mint éj a napra, szakadatlan arra gondoljak, amit kaptam. - Károlyi Amy.

Meghallgat az Úr, ha hozzá kiáltok. Zsolt 4,4

Forrás: Madocsai Miklós. Imádkozhatunk. Budapest, 2016

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr7915706114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása