Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

40. Imádság mindenkiért - húsvét ünnepe után 2. vasárnap

2020. április 26. - Nagybörzsönyi Evangélikus

god-2012104_1920.jpg

Mindenható Istenünk, aki feltámasztottad és Urunkká tetted Jézust, az elvétedt juhok Pásztorát, add, hogy hívó szaát követve megmaradjunk nyájában!

Könyörgünk egyházunkért: őrizd meg minden tévelygéstől és hamis tanítástól, hogy tőled el ne szakadjon, hanem akaratod szerint végezze szolgálatát! Imádkozunk a szórványokban élő hittestvéreinkért. Őrizd meg őket is az igaz hitben, egyházunk iránti hűségükben!

Imádkozunk a lelkészekért, akik felelősséget hordoznak a rájuk bízottakért. Add, hogy szolgálatukat a tőled kapott erővel és bölcsességgel töltsék be, és jó pásztorai legyenek gyülekezetüknek!

Könyörgünk azokért, akik bárhol a világon üldözést szenvednek a hitükért. Védd és segítsd őket, hogy megálljanak a hitben mindvégig!

Imádkozunk egyházunk ifjúsági munkájáért. Add, hogy imával és áldozattal támogassuk ezt a szolgálatot, hogy te magad építhesd egyházunk jövőjét!

Könyörgünk a világ békességéért és jó rendjéért. Add, hogy minden ember felismerje, hogy rászorul szeretetedre! Vezesd az emberiséget az üdvösség útján!

Hallgass meg minket, Urunk! Add nekünk Szentlelkedet, és növeld hitünket, hogy bizonyosak legyünk irgalmad és szereteted felől! Légy Pásztorunk, maradj velünk hűségeddel és áldásoddal életünk minden napján, szent Fiad, a mi Urunk, Jézus Krisztus által! Ámen.

Forrás: Liturgikus könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr8715642802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása