Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

29. Imádság mindenkiért - vállalkozásokért

2020. április 15. - Nagybörzsönyi Evangélikus

religion-3450127_1920.jpg Drága mennyei Atyánk!

Hálával tartozunk szeretetedért és kegyelmedért, amellyel felénk fordulsz és így beléd vetett hittel élhetünk a világban. Köszönjük neked, hogy lehetőséget adtál saját vállakozásokat indítani, hogy munkahelyek teremtődtek és sikerült az általunk kijelölt célokat elérni.

Ma este imádkozunk mindazokért, akik hirtelen megállásra kényszerültek vállakozásukban. Egyik napról a másikra vesztették el megélhetésüket és sok vállalkozás kénytelen elbocsátani alkalmazottainak egy részét. Sajnálatos módon a veszélyhelyzet után is nagyon nehéznek tűnik a vállalkozások talpraállása, de hiszünk abban, hogy kellő segítséggel és kitartással megvalósulhat a felépülés és sokan visszakaphatják munkahelyüket.

Könyörgünk mindazokért, akik a veszélyhelyzet és az ehhez kapcsolódó gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe kerültek. Együtt imádkozunk a vállakozásokért, különösen azokért, amelyek nemrég indultak és nem volt idejük megerősödni. Ugyanígy gondolunk a közép- és nagyvállalatokra is, hiszen ez az időszak mindenkit érint.

Atyánk! Dicsérünk és áldunk téged, hogy új kezdetet adtál a világnak. Jézus Krisztusért kérünk, add, hogy úgy éljünk a világban, hogy szem előtt tartsuk ígéreteidet és szeretetedet! Őrizz meg minket és add, hogy éljük meg Krisztusban kapott egységünket! Légy mellettünk, amikor nehéz pillanatokat élünk meg, légy mivelünk, amikor emberek sorsáról kell döntenünk. Kérünk, adj bölcs belátást és döntést a vállakozások vezetőinek, és segítséget a munkavállalóknak, hogy együtt vészelhessék át ezt a bizonytalan ideig tartó helyzetet. Nyiss meg új lehetőségeket és vezess minket akaratod szerint, hogy mindenkor a te szeretetedről tegyünk tanúságot és ne csak a saját érdekeinket helyezzük előtérbe.

Úr Jézus Krisztus!

Te, aki mindannyiunkért életedet adtad, bocsásd meg, ha szeretetlenek voltunk egymással és segíts, hogy akaratod szerint éljünk a földön. Köszönjük megváltásodat, köszönjük keresztedet. Te tudod mi a fájdalom és szenvedés, köszönjük, hogy nekünk nem kellett mindazt elhordoznunk, amit te elhordoztál. Adj erőt, hogy meg tudjunk küzdeni saját terheinkkel és küldd Szentlelkedet, hogy soha ne térjünk le utaidról! Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr6215615200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása