Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

25. Imádság mindenkiért - Nagypéntek

2020. április 10. - Nagybörzsönyi Evangélikus

church-535155_1920.jpg

Örökkévaló Isten, mennyei Atyánk! Magasztalunk kegyelmedért, hogy a kereszten lehajoltál hozzánk. Kérünk nyisd meg szívünket, tedd fogékonnyá lelkünket, hogy irgalmas szereteted vigasztaló jó hírét örömmel fogadjuk. Kérünk, Istenünk, ébressz szívünkben bűnbánatot, hogy elfogadjuk kezedből az ítéletet, amelyet bűneink fölött mondtál ki szent Fiad keresztjén. Add, hogy a kereszt naponta legyőzze vétkes önzésünket és szívünk keménységét!

Könyörgünk, újítsd meg életünket a kereszten kinyilatkoztatott szereteteddel. Töltsd meg szívünket hálával, és készíts fel bennünket a szeretet jó cselekedeteire! Irgalmadba ajánljuk gyülekezetünket, egyházunkat, az egész kereszténységet. Bocsásf meg, hogy szégyent hozunk rád engedetlen, méltatlan életünkkel! Támassz fel új életre a keresztről áradó erővel, hogy szent neved dicsőségére éljünk!

Könyörgünk hazánkért, nemzetünkért, minden népért. Fékezd meg a haragot és gyűlölködést! Áldd meg felelősségérzettel a vezetőket, hogy az emberiség békéjéért fáradozzanak!

Könyörgünk a szenvedőkért, a betegekért és mindazokért, akik értük aggódnak, és velük együtt szenvednek. Urunk keresztje adjon számukra vigasztalást, bátorítást és erőt! Adj szívünknek és lelkünknek békességet!

Hallgass meg minket, Urunk, és ne fordulj el tőlünk szívünk keménysége miatt! Könyörülj rajtunk, hogy szent Fiad halála mindannyiunknak életet és üdvösséget hozzon! Hallgass meg bennünket szent Fiad, a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr5415602870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása