Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

20. Imádság mindenkiért - új életért, pálmaágakért

2020. április 05. - Nagybörzsönyi Evangélikus

 passion-3807311_1920.jpg

Drága mennyei Atyánk!

A mai vasárnap virágvasárnap (Palmarum). Ezzel a vasárnappal belépünk a Nagyhétbe. Hálát adunk Neked szent Fiadért, aki bevonult Jeruzsálembe, aki vállalta a fájdalmat és a szenvedést miértünk. Tudjuk, hogy Jézus az út Tehozzád, hogy általa járhatunk új életben. Áldunk Téged ezért a nagy kegyelmedért. Köszönjük, hogy megbékéltetted önmagaddal a világot. Kérünk, add, hogy a járvány időszakában se feledkezzünk el az Úr Jézus Krisztus áldozatáról. Segíts, hogy húsvétra tekintve együtt tudjunk imádkozni a szűk családi körben is.

Úr Jézus Krisztus!

Könyörülj rajtunk, amikor lelki és testi bezártságban élünk. Részben fizikai korlátok közé vagyunk szorítva, de segíts, hogy ez ne tántorítson el Tőled, a Te igédtől, a Te szeretetedtől. Add, hogy lelkileg nyitottak legyünk az elérhető áhítatokra, imádságokra, istentiszteletekre. Add, hogy keresztedre tekintve legyen erőnk az újabb naphoz és adj bátorságot, hogy benned bízva naponként összekulcsoljuk kezünket. Te vagy a mi életünk és reménységünk. Téged királyként fogadtak Jeruzsálemben. Kérünk, lépj be a mi szívünkbe is, ahol királynak kijáró helyet óhajtunk készíteni Neked, attól függetlenül, hogy Te alázatos Király vagy. Neked nem számít, hogy milyen körülmények között, milyen állapotban várunk Téged, sokkal inkább, hogy nyitottak legyünk Rád. Te virágoztasd fel szívünket és tedd méltóvá lelki otthonunkat, megtelve fényeddel és az örök élet reménységével. Szükségünk van megváltó szeretetedre! Ámen.

Gyülekezetünk egyik hittanosa így imádkozik:

Drága jó Istenem! Kérlek, téged halld meg kérésemet. Kérlek, vigyázz minden emberre, a betegeknek fájdalmaikra adj enyhülést. Az orvosoknak és ápolóknak, e nehéz helyzetben dolgozóknak, kitartást és türelmet. Segíts, hogy minél hamarabb véget érjen a járvány, mindenki betartsa a szabályokat, a családok és barátok mielőbb találkozzanak. Ámen – K. Cs.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr7415593232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása