Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása. (Róm 11,29)

Nagybörzsönyi Evangélikus

Nagybörzsönyi Evangélikus

9. Imádság mindenkiért - gyülekezeteinkért

2020. március 25. - Nagybörzsönyi Evangélikus

church-1081718_1920.jpg

Drága mennyei Atyánk!

Ma is Hozzád fordulunk reménységgel, amikor gyülekezeteinkért imádkozunk: tarts meg bennünket, amikor nem lehetünk egymás közelségében, amikor el kell kerülnünk a fizikai kontaktust. Tekints le ránk, és add, hogy együtt imádkozzunk és áldjuk nevedet. Bár mi nem látjuk egymást úgy, mint a templomban, nem ülhetünk le egymás mellé, ahogyan szoktunk, de Te látod, hogy együtt szólítunk meg Téged napról-napra és együtt könyörgünk az egész világért, a betegekért,  és elesettekért, az idősekért és fiatalokért, keresztényekért és nem keresztényekért. Add, hogy gyülekezetünk ne csak megmaradjon, hanem megerősödjön a Te végtelen irgalmad által. Add, hogy ne távolodjunk el egymástól, hanem lélekben közel maradjunk egymáshoz. Segíts, hogy soha ne feledjük el, hogy Te akkor is velünk vagy, ha mi nem szólítunk meg Téged, ha nem gyűlhetünk össze házadban, hogy Neked énekeljünk dicsérő énekeket, vagy szent Igédet hallgathassuk. Te látogatsz meg bennünket kegyelmeddel. Így köszönjük meg Neked az internet, televízió, nyomtatás lehetőségét, amelyen keresztül elérhetjük gyülekezeteinket.

Úr Jézus Krisztus!

A pápával közös imádságba bekapcsolódtak az evangélikusok is. Bizonyára sokan mondták el együtt a Tőled tanult imádságot. Köszönjük Neked, hogy van imádságunk, amelyet közösen mondhatunk, amely összeköt bennünket. Most érezzük talán igazán, hogy mennyire elveszettek vagyunk, amikor nem látogathatjuk meg templomainkat, nem mehetünk közösségbe és nem áldhatjuk együtt Nevedet.

Áldunk Téged, hogy váltságoddal megnyitottad nekünk az élet útját és velünk vagy mindenkor. Erősíts meg bennünket az internetes áhítatokkal, a lelkészek, papok, lelkipásztorok munkáival. Tedd hitelessé és hűségessé a gyülekezetek lelki vezetőit, hogy ezután is örömmel és odaadással szolgáljanak Neked és a Te akaratod szerint vezessék nyájadat. Te vagy nekünk egyházunk feje. Te vagy a Krisztus, akire mindannyiunknak figyelnie, hallgatnia kell. Add, hogy a gyülekezeteink mindig nyitottak maradjanak üzenetedre és erősítsék egymást a Benned való reménységgel és hittel. Vezess mindannyiunkat azon az úton, amelyet nekünk szántál és tarts meg bennünket ebben a nehéz időszakban is. Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyborzsonyiev.blog.hu/api/trackback/id/tr8615556468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása